Alle Bookmakers voor Belgie in één overzicht!

Wat zijn bookmakers?

Een bookmaker is simpelweg een online wedkantoor. Een paar jaar geleden moest je nog naar een wedkantoor in de stad of bij stadion als je wilde gaan wedden op een sportwedstrijd. Gelukkig is het inmiddels een stuk makkelijker geworden. Je hoeft alleen nog maar in te loggen op de website van de bookmaker en alle weddenschappen verschijnen al op het scherm. Het kan gaan om wedstrijden die in de toekomst worden gespeeld én om voetbalwedstrijden die al bezig. Want elke bookmaker heeft tegenwoordig wel een aparte sectie met live weddenschappen.

Versla jij de bookmakers?

Bij een online weddenschap speel je in feite tegen de bookmaker. Deze bookmaker maakt namelijk een eigen inschatting van de wedstrijd. En jij bepaalt vervolgens of je deze weddenschap aandurft. De bookmaker hoopt uiteraard zo min mogelijk geld uit te keren. Al lukt dat lang niet altijd. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die veel geld winnen met online weddenschappen.

De rol van de Belgische Kansspelcommissie

Sinds de opkomst van internet wordt er al online gegokt. Maar tot 15 juli 2011 was dat eigenlijk illegaal. Hierdoor was er geen enkele controle op wat er online gebeurde. Om het gokken in goede banen te leiden, besloot de regering om de Wet op de Kansspelen aan te passen. Vanaf de zomer van 2011 werd online gokken eindelijk legaal in België.

Door de legalisering is het gokken bij een online bookmaker een stuk veiliger geworden. De Belgische Kansspelcommissie heeft daar een belangrijk aandeel in. Hun beleid is namelijk gericht op de bescherming van de gokker en financiële transparantie. Daarnaast controleren zij de bookmakers streng. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Want sinds het legaal is om geld in te zetten op voetbalwedstrijden zijn er al heel wat speler én bookmakers bijgekomen.

Bij welke bookmakers kunt u legaal gokken?

In België is er een gereguleerde gokmarkt. Daarom moet elke bookmaker in België over een officiële licentie beschikken. Zo is de F+ vergunning bedoeld voor online aanbieders van sportweddenschappen. Wij weergeven alleen een overzicht van de beste en meest betrouwbare online bookmakers voor België. Daarom kom je op Bookmakers.be alleen maar bookmakers tegen die over deze vergunning beschikken. Op deze manier weet u zeker dat u een betrouwbare partij kiest.

Helaas is het echt onmogelijk om een complete lijst van legale bookmakers te geven. Dat komt simpelweg omdat het aantal gokbedrijven zich nog steeds verder uitbreidt. Maar bij deze bookmakers zit u in ieder geval goed: